Stålkonstruktioner til sikkerhed og storskærm

  • Demontering og genopsætning af rutsjebanen "Orkanens Øje"
  • Sandblæsning, reparation og overfladebehandling af "Orkanens Øje"
  • Etablering af gangbro til service og evakuering ved rutsjebanen "Cobraen"
  • Diverse svejsearbejde, montagearbejde og konstruktionsarbejde

Vores samarbejde med Tivoli Friheden startede med, at vi gav pris på renovering af parkens ældste rutsjebane "Orkanens Øje": Demontering/nedtagning, sandblæsning, reparation, overfladebehandling og genmontering – herunder sikring af lydvæggen under montagearbejdet.
Kombinationen af vores pris og vores mange referencer inden for stålarbejde gjorde, at vi fik opgaven, som blev udført i tæt samarbejde med Teknologisk Institut, der kontrollerede arbejdet og udpegede de ståldele, der skulle udskiftes eller repareres. Vi udførte opgaven til tiden, og den tidligere røde rutsjebane kan nu opleves i Tivoli Friheden i en flot ny grå farve.

Mens vi arbejdede på ”Orkanens Øje”, fik vi en meget spændende opgave på den nye rutsjebane ”Cobraen”, nemlig etablering af en ca. 35 meter lang gangbro placeret under vognene. Gangbroen skal benyttes dels til servicering og vedligeholdelse af rutsjebanen, dels til evakuering af passagerer i tilfælde af, at vognene går i stå på vej op ad den lange ”afskydningsrampe”.

Projektet, der skulle udføres på kun 6 uger, indeholdt planlægning, projektering, produktion og montage. Opgaven foregik i tæt samarbejde med de italienske ingeniører, som har konstrueret rutsjebanen, og den var en forudsætning for, at Tivoli Friheden kunne få en godkendelse af rutsjebanen. Arbejdet blev afleveret til tiden og blev godkendt af kontrollanter fra TÜV.

Blandt andre opgaver, vi har udført i Tivoli Friheden, er et stativ til montering af storskærm ved parkens scene, en forhøjelse af det eksisterende lydhus samt en del svejseopgaver og montageopgaver. Samarbejdet med Tivoli Frihedens medarbejdere har været rigtig godt, som parkens projektchef Niels Østergaard understreger: ”Samarbejdet med Richard Thomsen har forløbet mere som et partnerskab end som et traditionelt kunde- og leverandørforhold”.